Menü
Your Cart

CSŐVÁZAS RENDSZEREK

lean (kiejtése: [lín], eredeti jelentése: ’karcsú’) egy vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer, amelynek célja, hogy a vállalat minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, szolgáltatásait. A lean vállalat a tevékenységeit elsősorban az alapján alakítja ki, hogy a vevő számára mi az érték. Ami a vevő számára nem teremt értéket, amiért a vevő nem fizet, azt a lean veszteségnek (pazarlásnak) tekinti, és a munkafolyamatok hatékonyságát ezeknek a veszteségeknek a megelőzésével, megszüntetésével vagy minimálisra csökkentésével növeli.

vevő a lean esetében nemcsak a vállalat vásárlóit, megrendelőit jelenti (ők a külső vevők), hanem a vállalaton belül egy olyan másik osztály, részleg munkatársait is (ők a belső vevők), aki az egy másik osztály vagy részleg által előállított termékekkel, szolgáltatásokkal tovább foglalkoznak, mielőtt azok a külső vevőkhöz érnek.

A lean filozófiának a Toyota Motor Corporation Toyota Termelési Rendszere (TPS, Toyota Production System, újabb megközelítésben Thinking People System[1]) képezi az alapját. A TPS az 1950-es években született, TaylorGilbrethSmilesMiles és Gantt munkássága és a Ford addig elért eredményei nyomán.

A leant használják leanmenedzsment vagy leanfilozófia szóösszetételekben is. A lean mint módszer legfőképpen az iparban terjedt el - és van ma is terjedőben - azon belül is főként az autóiparban. De bármilyen iparágban és a szolgáltatások (egészségügy, IT, pénzügy), valamint általában véve bármilyen irodai munka esetén is használható. Mivel főleg az ipar alkalmazza, módszereinek és eszközeinek szakirodalmi leírása is elsősorban ipari környezetben való felhasználásra készül, onnan meríti példáit. Napjainkban van kialakulóban és terjedőben a lean módszereknek speciálisan a szolgáltatások számára való alkalmazása és leírása.

Ezen rendszerek bevezetésére,és kivitelezésére a legalkalmasabb,és legkönnyebben alakítható módszer a csővázas rendszerek alkalmazása:

Csővázas állványrendszer

  • LEAN MANUFACTURING (karcsúsított gyártás) rendszer bevezetésének egyik kedvelt eszköze.
  • KAIZEN elképzeléseket elősegítő eszköz.
  • FIFO kialakításában nyújt nagy segítséget.
  • JIT (Just in Time) segítsége a gyártósoroknál
  • ERGONOMIA gyors javítására
  • 5S bevezetés segítője

A feladathoz optimalizáljuk, megtervezzük a célnak legmegfelelőbb folyamatot, és legyártjuk hozzá a megfelelő célberendezést.

Tervező irodánk megtalálható: 3200 Gyöngyös, Karácsondi út 11. vagy a www.matraindustrial.hu oldalon.