Menü
Your Cart

FORGÁCSOLÁS

Forgácsoló üzemünkben hagyományos egyetemes gépekkel,illetve modern CNC forgácsoló környezetben legyártjuk az Ön által kitalált alkatrészt rövid határidőn belül. Szolgáltatásaink:
 
- fúrás
 
- marás
 
- esztergálás
 
- menetelés
 
- finommegmunkálás
 
- csiszolás
 
- sorjázás
 
- hegesztés
 
- lyukasztás
 

forgácsolás olyan anyagmegmunkáló módszer, amelynél a kiinduló darabról a fölösleges részeket – egy arra alkalmas szerszám (forgácsolószerszám) segítségével – forgács formájában távolítják el. A forgácsolás történhet mértanilag határozott és határozatlan élű szerszámmal. A határozott élű szerszámok közé tartozik például az esztergakés vagy a fűrészlap, a határozatlan élű szerszámok közé például a köszörűkorong.

A forgácsolás fontosabb módszerei az esztergálás, a gyalulás, és vésés, a marás, a fúrás, ,a köszörülés, a,z üregelés stb. Néhány forgácsolási műveletet kézzel is el lehet végezni (pl. reszelés, dörzsölés, fűrészelés), de általában gépi erővel, forgácsológépekkel forgácsolnak.

Ezért amennyiben esztergálásra, egyedi esztergálásra, cnc esztergálásra, egyedi cnc esztergálásra vagy marásra, egyedi marásra, cnc marásra, egyedi cnc marásra vagy gépi forgácsolásra , egyedi gépi forgácsolásra , cnc forgácsolásra, egyedi cnc forgácsolásra van szüksége, kollégáink gépműhelyünkben azonnal megoldják.

Gépgyártó üzemünket megtalálja 3200 Gyöngyös, Karácsondi út 11. alatt. 
 

Röviden a gépi forgácsolásról

A forgácsolást számtalan területen alkalmazzák. Azonban ez a művelet nem kizárólag egy berendezéssel végezhető, hanem többféle gép áll hozzá rendelkezésre, melyek közül a konkrét cél alapján kell kiválasztani a megfelelőt.

A forgácsolás leggyakrabban esztergálást jelent. Ez forgástestek megmunkálására alkalmas, ahol a munkadarab végzi a főmozgást, a szerszám pedig a mellékmozgást. Forgácsoló eljárás a fúrás is. Ebben az esetben forgó főmozgást és egyenesvonalú előtoló mozgást végez a szerszám, vagyis a fúró. A marás sík, egymással párhuzamos felületek esetén alkalmazandó, a gyalulás viszont jó merőleges és szöget bezáró felületek, hornyok megmunkálására is. Gyakran szükséges forgácsoló eljárás a köszörülés is, melyet köszörülőkoronggal végeznek, pontos és finom felületű darabok gyártására használják.

Amennyiben kérdése lenne a forgácsolással kapcsolatban vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén.